Dag 9 – En helt vanlig dag

 2011-10-31    22:02:10   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Ligger lite efter så kör idag.
Kl ringer 05:00 och jag går upp före lillan.
Packar min väska, fixar mig i lugn och ro för att sedan väcka och mysa med lillan. När hon sen vaknat till så byter vi blöja, hon får "välja" kläder och vi tar på oss för att gå mot förskolan där lillan äter frukost med dom andra barnen och jag åker till skolan eller går hem för att plugga. Idag var vi hemma hos Pauline för att sammanställa observationerna.
Kom dit halv 10 och var klara till halv 12.
Sen blev det 12:55 bussen hem och fick precis lagom sms när jag var inne på ica att min jacka och min mössa kommit så det kommer det en bild på i morrn då jag ska lägga upp en bild på dagens klädsel.
Sen gick jag hem för att kolla igenom observationerna lite samt käka för att hämta hem lillan 1 timme tidigare för att hinna med massa massa mys.
Men i stället hamna vi ute och sen uppe hos grannen på en fika och barnen lekte.
Innan lillan kom i säng åt vi kvällsmat och ikväll blev det plättar med sylt och mjölk och kl 19 ska hon i säng.


Ja, en helt vanlig dag typ.Min finaste ägodel ute i lövhögen.  <3


Dag 8 – En bild som gör mig glad

 2011-10-29    10:32:28   Skrivet av:Mariah & CorneliaKan inte låta bli att le <3


Cornelias gruppbild

 2011-10-28    20:14:12   Skrivet av:Mariah & CorneliaCornelias gruppbild från förskolan. Gjort de andra suddiga för att man frågar Vårdnadshavarna till barnen om man får lägga upp bilder på barn som inte är ens egna och eftersom jag inte frågat dom så fick ja sudda ut dom sådär, med respekt till andra!


Fredag, hell yeah !

 2011-10-28    14:44:25   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Bara för att jag är bäst på att laga mat liksom ;)
Ne men idag blir det tonfisksallad när jag hämtat lillan, tänkte hämta henne vid typ 3 idag för saknar henne så! så pluggar jag i morrn i stället.
Ikväll blir det mys framför idol så får hon somna hos mig, mammas flicka som blivit jätte mammig av sig <3
Gud vad hon grät i morse när jag lämnade henne, ville bara vända och ta med henne till läkaren.
Men får mysa massor idag.

I morgon tänkte jag göra pastasallad med kykling i, (om ni undrar varför det blir sallad så kommer de sen ;) )
Cornelia får nog äta något annat, blir kanske lite för mkt sallad hit och sallad dit. Så funderar på fisk, potatis och sås till henne i morrn.
Annars i morrn blir det lugnt, lekparken med grannen eventuellt, ut och gå en rask promenad och sen städa undan lite =) Hoppas astrid lindgrens värld, får ta de nästa år i stället.

Köpte lillans julklappar idag, jag som har svårt att hålla mig med att ge dom till henne då jag vet hur mkt hon uppskattar allt hon får. Som igår fick hon en rosa kanin och den vill hon absolut inte släppa, nej den sov vi med i natt och den följde med till förskolan. Men måste hålla mig med dessa ;) 

Idag då var jag på sjukan, gick väl bra. Hon mätte och vägde mig, Mitt BMI var 1 siffra för hög så hon var snäll att skriva den som man måste ha för att ja ska slippa stå i den långa kön. Sen mätte hon och fotografera, samt kollade hur stora dom är och vad måtten visade så har jag de mått som uppfyller kraven för en operation men var 2 mått som kan krångla under operationen som doktorn kan reagera på och säga nej, men hoppas verkligen inte ! Jag vill verkligen då jag har så ont i ryggen.
Och blir jag godkänd så kan det gå jätte fort och hon skrev ett annat BMI på mig för att ja måste ta tag i att gå ner 2 kg nu, så därför salladen kommer att ätas nästan varje dag ;) + massor massor med träning och motion!
För ringer dom och säger att jag får opereras så kan de gå pang och operationen sker redan innan jul.
SÅ NU JÄVLAR!!

Backe upp, backe ner, nu ska kg bort med vinden!Hoppas ni får en fin kväll för nu orkar jag inte vänta på att få hem min dotter så jag hämtar hem henne nu.Dag 7 – En bild på mig i år och förra året

 2011-10-28    14:20:12   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Oktober 2011Augusti 2010
Dag 6 – Mina drömmar och önskningar

 2011-10-28    14:13:25   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Oj denna var svår. Men att få examen som förskollärare och sen efter skolan skaffa körkort.
Få ett jobb och se min dotter växa upp och bli stor.
Hoppas på att träffa den trogna och ärliga mannen i mitt liv som kan ge mig kärlek, flytta till hus.

Man kan ju alltid vinna någon miljon med så man kan ta en vecka till sälen, eller varför inte två ;)

Ne men man tar dagen som den kommer, det jag vill mest är att se min älskling växa upp och bli en fin och stor tjej.Sjukhuset

 2011-10-28    06:43:10   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Idag är det dags, jag är så nervös!
Hoppas verkligen att detta går bra nu, för vill inget hellre än att detta blir av !

Men bara att hålla tummarna!


Måste rusa, bussen går om 45 minuter.Dag 5 – Fem sanningar om mig

 2011-10-26    22:22:21   Skrivet av:Mariah & Cornelia
1: Jag har förminskat bysten och jag ska eventuellt göra det igen.
2: Mina 2 framtänder är inte riktiga p.g.a olycka.
3: Jag födde barn på 4-5 timmar, Start till mål.
4: Jag hatar att äta p-piller då man går upp i vikt.
5: Jag har en hemlighet med en annan person *hahaha, Karma you know ;)*


Lätt rätt!

 2011-10-26    22:02:04   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Jag är fet
Du är ful
Jag kan banta
Vad kan du?!
P.s ! " Man känner sig själv genom andra, så anklaga inte andra om du själv gör samma sak! "


Examinationsuppgift 3

 2011-10-26    15:17:49   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Fick tillbax examinationsuppgift 3 idag och kan säga att den gick åt helvete rent ut sagt, dock var jag inställd på detta för att jag gjorde samma misstag på 1an som på 3an. Sen så kör hon inte samma program som jag gjort och arbetet ser helt CP ut med sidnummer mitt i hela arbetet och i en mening ser det ut såhär       och      det      påpekade      hon      att      jag      inte      ska ha så många mellanslag mellan varje ord, men är hon dum på riktigt eller? Tror hon på fullaste allvar att jag skriver så i ett arbete? Ja jag hade inget att göra så jag la in massor med                                            mellanslag! Ne vet du vad, nu ska jag fixa detta i helgen så den inte finns mer! Bläää!

Annars har dagen varit bra, hade seminarium idag och gick väl sådär, fattar inte varför man ska vara så nervös hela tiden.. Uscha!


Nej nu ska jag hämta lillan från förskolan för att sedan busa massor ute bland löven.
Ikväll blir det att beställa böckerna till kurs 3."Bara för att jag är bäst så betyder det inte att du kan vara det också"Ser du stjärnan i det blå?!

 2011-10-25    20:50:47   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Nu sover lillan och jag har laddat ett glas cocacola framför tv:n.
Ska se på tv snart sen blir det nog sängen. Ikväll har vi myst till det massor och lillan har ritat ner sig själv och sin hello kitty nalle, mamma fick fnatt kan jag lova.

Men men bara att se glad ut och får nu låsa alla skåp med kedja lr nått för ungen kommer åt allt ;)  haha*
Kom till förskolan idag och jag fick en puss för en gångs skull :D Mammas fina flicka <3 Och fick en puss och en kram nu innan hon skulle sova.

Kom ju på de, det är ju bara 2 månader kvar till jul och jag har panik för vet inte vad jag ska köpa till Cornelia i år, svårt nu när hon blir äldre och äldre. Men ska nog komma på något bra =)
Men vill gärna att snön kommer, tjat tjat men jag älskar vintern!!

Nej nej nu ska jag krypa ner framför tv;n.Dagens roliga: Blivit anklagad för att ljuga på min blogg, det var kul att någon verkar veta mitt liv bättre än jag själv. *Tummen upp för de, slipper jag tänka själv då*Väntetider!

 2011-10-25    14:28:35   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Ja, var nere på VC och där visade det sig att jag har något virus i kroppen men att det skulle försvinna, annars skulle jag höra av mig. Sen drog jag upp B12 bristen som jag har och att jag tappar väldigt mkt hår.
Då blev han fundersam, så det togs 4 rör blod så får vi se vad dom visar. Men är väldigt ovanligt att människor i min ålder har B12, men vi får väl se vad det visar.

Nu sitter jag hemma och har ätit, pluggar för fulla muggar men tog en paus då jag enbart ska skriva egna tankar på 1A4 om dilemman.
Så det ska jag strax göra, ska sen hämta lillan tidigare tänkte jag så vi hinner vara ute och leka idag samt att hon får hjälpa mig med tvätten som hon älskar.
Vi ska även lägga på ett brev till Mommo och Moffa eftersom dom ska hämta hennes nya säng på lördag =)  Fint fint!

Funderar på att dra till Astrid Lindgrens värld på lördag med Cornelia, det är höstlovs öppet och marknad, men får se hur bussarna går. Någon som vill följa med?

Oooh vad jag längtar tills snön kommer, pulka med lillan, bygga snögubbe på baksidan och snölyckta med tända ljus i, mys !  Finns då mkt man vill göra. Men Ullaredsresan till sommaren 16-19 juli är i alla fall bokad.
Sen får vi se, hoppas på att få jobba i sommar, ska skriva in mig på vikariebanken så man kanske kan få jobba lite extra.

Ne fan, skolböckerna kallar....Mariah shoppar

 2011-10-25    11:00:09   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag handlade en jacka igår men är 2 små fläckar på, visst det är inte hela världen tänker ni. Men när den är vit så syns det verkligen, så den ska tillbax i morgon efter tentaredovisningen.
Har i stället nu äntligen hittat en jacka på stadium som jag klickade hem samt en mössa:

 

Så dessa två små skönheter blev det. 788:- totalt och de kunde jag betala nu när man inte behöver betala någon barnomsorgsavgift, yeah ! ;)
Så hoppas på att man får detta denna vecka.


Nej nu ska jag rusa till VC.


Morrn morrn!

 2011-10-25    07:40:45   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Lillstumpan är nu på förskolan och ja ska sova 1 timme innan jag börjar plugga. Natten har inte varit den bästa och jag är helt slut.
Sen blir det plugg och vårdcentralen igen, får se vad dom kommer fram till med halsen.

Ikväll är det programet som gör mig fly rasande förbannad, men jag tittar likt fan på det ändå. *haha*
Ne, men nu ska ja krypa ner en sväng så hörs vi kanske senare.
"Tragiskt att folk inte kan använda sina egna fantasier och komma med egna idéer, men är ju bara bevis på att dom har brist på de!"


Dag 4 – Favorit kändis

 2011-10-25    07:00:00   Skrivet av:Mariah & Cornelia


(Bild tagen från google.se)

Hur snygg och bra skådis är inte han liksom! ;)


Helgen passerade med vinden !

 2011-10-24    23:28:49   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Helgen har passerat och en ny vecka har startat.
Idag hade vi en föreläsning och som vanligt, alltid lika segt, I alla fall de senaste 2 föreläsningarna, Hoppas på intressantare ämne i nästa kurs.
Sen hade några av min grupp ledigt i 2 timmar medans några fick ha uppsamlingsheat. Jag och Elin drog ner till centrum för att handla en jacka till mig (som jag är osäker på om jag kommer att behålla) och sen handlade jag med mig subway till skolan som lunch, och mmmm alltid lika gudomligt gott!
Vid 12 var det dags för det roliga grupparbetet med det älskade arbetet om psykologi, not! Men nu är vi klara och på torsdag har vi seminarium!

Under föreläsningen spelades det ett spel som man verkligen kan skratta åt.

Man skriver upp 5 olika rubriker, t.ex. djur, land, m.m sen så säger någon en bokstav och man ska komma på länder, djur m.m på den bokstaven och så var det bokstaven D och Emelie då skrev Drake, men då nekade vi till att det var ett djur hahaha och kul hade vi de. Men egentligen, är det ett djur? Vad tycker ni?
Men när vi kommer till M sen så kan man ju som någon nämnde skriva Män ;) *asg*
Mkt skratt blev det under pausens gång.

I alla fall, helgen blev inte alls som jag tänkt. Fick en oväntad fråga och ca 5 timmar senare så var Linus och Linda här från Jönköping och hälsade på, alltid lika trevligt. Tack för blommorna och målarsakerna som Cornelia fick.
Innan dom kom så var vi i stallet med grannarna och Cornelia red för första gången, hon verkligen lös upp! Så mamma Mariah kommer nog bli fatt innom en snar framtid ;) *asg* Senare på kvällen åt vi pizza och lillan kom i säng efter fortet, sov som en gris med sin mamma sen.
På söndagen drog vi till V-vik och kollade in de få butiker som hade öppet (vart FN har jag flyttat, butikerna har stängt på söndagar, PANIK!) Men vi var inne på Karlssons och jag kärade ner mig i en jacka för 700 kr, men den var så mysig och varm. Så får se om jag lämnar tillbx den jag köpte idag och köper den i stället. (tåls att tänka på) Sen drog vi till Maxi och handlade lite för att sedan rulla hem och få mat i magen.
Det var en trevlig helg och nästa gång är det vi som besöker J-kping!

Bilder från helgen kommer eventuellt i morgon, för nu ska jag dejta sängen. ♥


Edit: Just de, spelade worldfeud i helgen mot Linus och Linda. Skrev ordet Tricks till Linus och ni kan aldrig gissa vad det gav i poäng...... 135 poäng, kan ni fatta 135!! :O  yeah så nu har jag snart 400 poäng och han har bara 200 ;) Mouahaha Linda leder dock över mig...

Dag 3 – Någon jag umgås väldigt mycket med

 2011-10-24    23:01:52   Skrivet av:Mariah & CorneliaMed min älskade lilla prinsessa som är mammas gull <3
Finns inget finare som Mamma Mariah får ha i sitt liv, hon är det finaste jag någonsin fått.
Hon är mitt liv, min energi och ljuset i mitt liv.
Mammas flicka!Dag 2 – En bild på mig och mina syskon

 2011-10-24    22:36:27   Skrivet av:Mariah & CorneliaHar ingen bild på mig och min bror tillsammans på datorn så får bli när Cornelia säger Grattis till sin gudfar <3


Dag 1 – En bild på mig själv + tio fakta

 2011-10-22    09:28:00   Skrivet av:Mariah & Cornelia
1: Mitt fullstädninga namn är Mariah Ida Sjöberg.
2: Jag bor med min dotter utanför västervik.
3: Jag läser min första termin på förskollärarprogramet.
4: Jag gick Barn & Fritid.
5: Jag har inget körkort än, men det kommer efter skolan.
6: Jag älskar coca cola.
7: Jag älskar vintern och alla snö som den kan erbjuda.
8: Jag har förminskat mina (o)(o) en gång och ska eveentuellt göra det igen.
9: Jag älskar min dotter mer än något annat och hon är det finaste jag någonsin fått.
10: Och jag är sjukt nöjd och stolt att jag tackade jag till att börja på Linnéuniveristetet, för jag trivs!

Lite extra roligt på bloggen.

 2011-10-22    09:21:12   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Har aldrig någonsin i hela min bloggkarriär (wow.. vilken karriär) gjort något sånt här men jag tänkte ge det ett försök.

Dag 1 – En bild på mig själv + tio fakta
Dag 2 – En bild på mig och mina syskon
Dag 3 – Någon jag umgås väldigt mycket med
Dag 4 – Favorit kändis
Dag 5 – Fem sanningar om mig
Dag 6 – Mina drömmar och önskningar
Dag 7 – En bild på mig i år och förra året
Dag 8 – En bild som gör mig glad
Dag 9 – En helt vanlig dag  
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
 
Dag 11 – En sak jag gör dagligen
Dag 12 – När jag var utomlands
   
Dag 13 – Den här veckan  
Dag 14 – En bild från denna sommar och förra sommaren  
Dag 15 – Några av mina vänner  
Dag 16 – Någonting jag vill tillbaka till

Dag 17 – Mitt favoritminne  
Dag 18 – Något jag aldrig kommer glömma
 
Dag 19 – Bilder från ett minne  
Dag 20 – Den här månaden  
Dag 21 – Något jag längtar efter  
Dag 22 – Det här upprör mig  
Dag 23 – Det här får mig att må bättre  
Dag 24 – Det här får mig att gråta  
Dag 25 – Favorit film  
Dag 26 – Mina rädslor  
Dag 27 – Min favoritplats  
Dag 28 – Det här saknar jag  
Dag 29 – Tio saker jag vill  
Dag 30 – I helgen


Kanon för killarna ;)

 2011-10-20    20:18:24   Skrivet av:Mariah & CorneliaKanon för er killar om ni fryser extra mkt ;) *hahaha*


Plugghäst, javisst !

 2011-10-20    11:35:23   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Nu ska jag sätta fart att plugga så hjärnan den blöder så man blir ledig till helgen =)
Ska nu fixa de 6 frågorna om utveckling och lärande, hoppas på att få fram rätt svar. Sen vid 16 ska jag hämta lillan på förskolan så ska vi iväg för att handla och posta tillbax kläder til H&M som var för litet.

Ikväll får vi se, hoppas på att kunna se drömmen om ett barn och sen hoppa i säng så man kommer i säng tidigt för en gångs skull, ingen lust med att försova mig i morrn igen *suck* Snozknappen is the shit!  Hatar den just nu.
Både jag och lillan sover som grisar och ingen vaknar av klockan.


Nej nu ska jag plugga som sagt.Kvällsningen!

 2011-10-19    19:34:14   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Nu sover lillan och jag ska sätta mig och rätta till de sista på den där skituppgiften sen tar jag semester för ikväll för att orka plugga 7-16 i morgon, min hjärna ska gå i helvarv i morgon så jag kan ta långhelg, lr lång helg och lång helg; Har ju föreläsning och grupparbete på fredag, men får se om man tar sovmorgon igen för orkar ju inte sitta i skolan från 8 till halv 11 om den börjar som alla andra dagar den här veckan. Men vi får la se hur de blir, ska även se om jag kan hitta kurslitteraturen för delkurs 3 så man kan beställa dom, blir inga julklappar till mig i år, lr jo böcker ;)  Men lär ju få lite för dom sen när jag säljer en del av dom, men ska inte sälja alla - bra att ha skit ;)

Nej nej bäst att sätta fart om 1 ½ timme börjar efterlyst sen ska jag dejta min älskling och sängen <32006-2011

 2011-10-19    15:51:54   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Lite kul, har gått igenom alla mina bilder på datorn och så kom jag in på min mapp med bilder på mig själv från 2006 fram tills nu så gjorde 5 kollage som jag tänkte dela med mig av. Hahaha shit vad roligt det var att gå igenom dessa bilder, haha!

Blandat mellan 2006-2011

sweet home alabama

 2011-10-19    13:53:23   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Ja nu är man hemma efter en timmas föreläsning, kändes egentligen meningslöst att åkt dit men fick svar på lite av frågorna som ska vara klara tills på fredag lr måndag + att jag fick mig 2 chokladbollar, MUMS! *Beroende, nejdå inte alls :]* Jag är bara helt tokig i dessa små saker just nu.

När man kom in i salen där föreläsningen hade pågått i 30 minuter så hör man läraren prata om köttbullar, köttbullar och barn... Hmmm den röda tråden är vart då? ;)  Var som sist då han prata om råttor.
Men men, om det är köttbullar vi ska bli pedagoger till så lär dom snart vara slut, eller om det är råttor så lär min fobi för dom små äckliga sakerna snart vara borta ;D *asg*

Jag ska nu fixa mig lite käk tänkte jag och sen baka chokladbollar, skulle plugga också men får se om jag hinner det innan jag ska hämta lillan. Ska mysa ikväll då vi inte han med det igår, så ikväll blir det chokladbollar med Saft eller varm oboy. Jag ska nog köpa hem lite julmust till mig ikväll sen när lillan somnat så man kan plugga lite innan  man somnar. Julmust is the SHIT!

Får se vad det blir för film, vart sugen på att se babe eller ska de bli Hannah mountana igen om älsklingen får bestämma. Haha här börjar vi tidigt, men jag klagar inte. Engelska filmer tidigt är bara bra för hennes kunskaper sen till skolan =)
Men vi får se vad hon bestämmer =) 

Men nu ska jag mata min lilla ;) mage som skriker efter mat, mat mat mat!


Seriöst !

 2011-10-18    21:29:56   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag har kollat på programet i 10 minuter och är redan förbannad!

- Min pojkvän ligger med andra fast han har flickvän.  *Host*
- Min pojkvän har varit otrogen 90% av sina förhållanden. *Host*
-
Min brud har skönast röv.
- Jag älskar bröst.
- Jag älskar att ligga.

Shit, vad tänker killar med lr?!

Kan ni verkligen lita på era pojkvänner, är ni säkra på att dom inte är OTROGNA?! För i detta program kan man tydligen inte de! Otrohet hatar jag så in i helvete mkt och killar lr tjejer som inte berättar att dom är otrogna är så jävla fega så det finns inte!

Killar som är fixerade av tuttar, rumpa lr vad fan dom nu är fixerade av, ser nu personigheten i ett par bröst lr kysser ni era flickvänners rövar och är det rövarna och tuttarna ni blir tillsammans med lr?

Nej usch vad jag kokar av illska just nu och programet är inte slut än.........
Edit:

Ja vad säger man.... Finner inga ord!
Varför inte rädda ett förhållande om man älskar sin partner?
Kan tyvär känna igen mig lite i den frågan och har kännt att den andra inte vill rädda förhållandet utan ger upp allt för något annat eller någon annan.. Tragiskt, tyvär!


Nu ska jag sova.
Plugg och tvkväll

 2011-10-18    20:46:08   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Ikväll ska jag se ett program som börjar idag på Kanal3.

Värsta pojkvänsakademien
Svensk realityserie från 2011. Säsong 1. Avsnitt 1 av 8. De tolv pojkvännerna anländer till ett lyxigt slott i Frankrike i tron att de är med i en dokusåpa där det gäller att vara så soft som möjligt. Även flickvännerna är på plats, och killarna blir inte positivt överraskade när det visar sig vad programmet egentligen går ut på... Även 22/10.

Programledare: Sanna Bråding.

Det kan nog bli intressant och se hur killar gör bort sig *Host* Killar, jani vad säger man? Hahaha
Så ska se på de samtidigt som jag fixar till en uppgift.
Sen får det nog bli sängen då kl ringer halv 6 i morgon, måste till skolan tidigt då min mail inte funkar som den ska här så jag kan meddela min VFU plats att jag bara kan observera på torsdagen eftersom jag ska till sjukhuset på fredagen. Shit vad slut i huvudet jag kommer att bli.... Tänker ni säkert, hur kan man bli slut i huvudet av att abservera barn? Jo de kan man, ska man samtidigt svara på frågorna som man får efter, anteckna och noga följa barnen en hel dag så kan man bli helt slut i huvudet. Men kan dock inte vara kvar till 16:30 så hoppas jag blir klar till 16:00 så man hinner med bussen som går 16:10.

Påtal om sjukhus, jag fick också gratis busskuponger så jag åker buss gratis till sjukhuset på fredagen, synd att man har busskort ;)  haha men för skoj skull så ska jag fan använda dom ;)


Men hoppas ni får en fin kväll och härlig natt.P.s Diggar vår bild som vi skapat i vår grupp i skolan på facebook. Noooot! Kolla under, Elektropop... Hahaha D.s


Nymålat !

 2011-10-18    16:28:27   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Nu är bloggen äntligen klar och jag blev sjukt nöjd med mitt resultat och vad jag kunnat prestera fram =)
Designen är på sin plats och jag är som sagt sjuuuukt nöjd med den !

Frågelådan är på sin plats igen så nu kan ni fråga vad ni vill veta och jag svarar =)

Ni som tittar in får gärna lägga en kommentar om vad ni tycker. Ni är förövrigt väldigt dåliga på att kommentera ;)Blev väldigt besviken när jag kom till förskolan idag för att hämta älsklingen.
Varför lägga ut pengar på regnkläder när hon inte ens får ha dom på sig :S
Ne får till svar:
-dom här kläderna kändes som allkläder.....

Hmm ja jackan är nu i alla fall jätte sur och regnkläderna hängde inne på hennes hylla, för där gör dom ju nytta menar jag. *Suck* Sen köpte jag ett par regnvantar för att dom ska användas, men Nej, då gör dom regnkläderna sällskap inne på hyllan och likaså halsduken. 
Dom har ju liksom satt upp en lapp att vi föräldrar ska sätta på barnen varmare kläder nu för att det är kallt.... Men då ska väl dom sättas på när barnen går ut och leker med eller är det vår uppgift att komma dit och göra de?! 


Men nog snackat om de, till något annat som gjorde min dag idag. Fick remissen från Västerviks sjukhus så ska dit den 28 oktober för fotografering, mätning och bedömning för att få besked om det blir någon operation. Peppar peppar! Så nu får man verkligen hålla tummarna!Träningsschema söndag

 2011-10-16    10:53:49   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Detta kör vi på idag:

Promenad (ca 1 tim)
25+ Situps
25+ armhävningar
25+ knäböj
Plankan 3x3 minute


Nu kör vi... !


Förändringar sker

 2011-10-15    14:58:03   Skrivet av:Mariah & Cornelia


Jag och min älskling ska nu ge oss ut på en rask barnvagnspromenad.
Jag & Elin ska tillsammans kämpa mot ett mål vi satt upp och ja
ska nu verkligen käpa för detta och Elin, Jag hoppas du kör gärnet nu ;)


Bard

 2011-10-14    21:48:02   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Den där Bard i Idol är ju bara föööööör mkt! Han klagar på hur folk klär sig, speciellt Robin. Men har
han kollat sig själv i spegeln lr? Kolla bara in dessa bilder:

 

En jävla kjol runt halsen och strumporna under armhålorna.....

För övrigt är Idol ett fjasko idag. Amanda P, Denice och Robin var de bästa idag.Only me!

 2011-10-14    21:38:23   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Oktober 2011Älskade kommun !

 2011-10-14    13:47:56   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Fan vad jag älskar att bo i Västervikskommun!
Idag fick vi remissen till Västervikssjukhus och där fanns det även kuponger till Cornelia så att hon kan åka buss eller tåg gratis till och från sjukhuset, dock gör hon ju de redan men ändå. Bra service liksom ! *Tummen upp*
Sen fick jag ett helt kuvert fullt med rabattkuponger och dessa behöll jag:
- 25% djurmagasinet
- 1 gratis hyrfilm hos filmkväll
- Och sen får jag en värdecheck som jag kan använda när jag köper busskort om jag postar kupongen till KLT

ÄLSKA västervik! ;)

Nej men älskar denna kommun överhuvudtaget och jag mår bra här =)
Dock fick jag en räkning från Telia på 1062:- som jag tänker använda som toapapper ikväll ;)  För ska enbart betala 199:- haha så det var en stor skillnad och ett STORT misstag dom gjorde ;) *hahaha*

+ att jag är näst intill klar med examinationsuppgiften, ska bara koppla den dolda läroplanen till den, men fattar inte för det står inget om förskolan i den :S Men men får se om ja kan hitta nått innan skrutt ska hem.BTW, jag har blivit helt galen i Kinapuffar & Chokladbollar... Choklad.... De åt jag som fan sist jag var gravid hahaha ! Fredag, hell yeah !

 2011-10-14    11:32:14   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Veckan har rullat på snabbt och igår hade vi muntlig examination. Gick väl sådär, först så särbehandlar hon grupperna typ (Vimmerby & Västervik) och sen så "hänger" hon ut mig med mitt arbete *suck* Men men nu jävlar ska jag visa vad jag går för.  Lärarstudent med examen 2014!
Och för att påpeka, Det heter inte FÖRSKOLELÄRARE det heter FÖRSKOLLÄRARE ;)
Lillan är på dagis och får komma hem tidigare idag då jag känner att vi inte får så mkt tid nu när hon går så länge om dagarna. Så hoppade föreläsningen idag för att kunna plugga och hämta hem henne tidigare för att få tid tillsammans hela kvällen utan plugg. Som ensamstående så måste man ibland prioritera och föreläsningen har ja nu sparad på datorn =) så kan läsa den i natt ;P

Annars har veckan bestååt av plugg, städ, lite morochdotter mys och sen sova. Men det går bra för lillan på förskolan och hon är så glad när jag kommer, men vill gärna inte släppa taget. Men det går bra om jag frågar om hon vill vinka i fönstret och då står hon där så glad och vinkar med slängpuss. Mitt älskade lilla ♥
Dom hade fått sig ett gott skratt här om dagen då lillan hade gått in på toan, puttat fram pallen till toan, dragit ner tröjan, ja ni läser rätt, TRÖJAN. Sen tagit papper och satt sig på toan för att antagligen kissa, haha sen torkat sig och spolat. Dom hade fångat allt på bild som ska sättas in i hennes pärm. Min älskade ungtroll ♥
Sen under maten så hade Cornelia och 2 andra tjejer suttit och pratat och så sa väl cornelia något skoj så en av tjejerna skrattade massor.... Det glädjer mig att veta att hon har det så bra medans jag är i skolan eller hemma och pluggar. Hon är så duktig, hon gör sin mamma STOLT och jag älskar henne så sinnessjukt mkt ♥


Idag ska vi till parken och leka av oss lite sen ikväll blir det nog mys med popcorn, majskrookar och film =) Lillan får vara vaken ikväll tills hon somnar =) Ibland får man mysa massor med mor sin.
Men nu ska jag rätta examinationsuppgiften och skicka in den så man slipper den, ska se om jag kan börja på de andra 6 frågorna i moment b så man slipper de sen. Väntar även på att få mitt besked om min VFU.

Men hoppas ni får en fin dag för det ska vi ha =)


P.s Elin, du glömmer väl inte våra framtidsplaner? ;) D.s
"Jag är starkare än någonsin utan dig"


Mina underbaraste minnen ♥

 2011-10-14    10:07:13   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag har aldrig älskat någon så högt som jag älskar dig ♥Sjukt

 2011-10-13    15:02:16   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Tagen från fejjan!

Kolla på dom 3 prickarna i ca 10 sek. Sen kollar du upp i taket i ca 20 sek.Plugghäst?

 2011-10-12    07:33:30   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Mkt att stå i nu, skolan och lillan tar all min tid. Finns knappt tid till mig själv.
Igår pluggade jag till ca 22:30 och efter de blev det sängen då lillan vaknade. Ingen myskväll för min del inte.
Idag är lillan på dagis 7-16:30 så får lite egen tid idag, men tro inte att ja slipper undan pluggandet. Inte klar med uppgift 2 och har yrkessetitiska dilemman kvar samt rätta examinationsuppgift 1.
Så tänkte sova 1 ½ timma då natten inte varit den bästa sen sätta fart så man eventuellt får EM ledig till att bara vara.

Lillan ska fotograferas idag, hon blev så fin i kläderna vi valde tillsammans igår och så skulle vi sätta upp håret. Min fina lilla tösabit <3 Får se vad vi hittar på ikväll när jag hämtat hem henne.

Men var lite kort, får bli en längre uppdatering när alla uppgifter är klara.


*kärlek*


Bilbarnstol

 2011-10-07    21:13:56   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Eftersom lillan nu är uppe i 15 kg så är de dags för att införskaffa sig en ny bilbarnstol eftersom den hon har nu är 0-18 och måste nu kolla på en som är 15-25kg.
Hittade en på blocket för 800:- kr men dom ville inte hålla den till nästa månad så fick hoppa den.
Men funderar på en ny också då man ska vara försiktig med gamla stolar och dess säkerhet.
Så hittade en ny, dock inte i de billigaste laget:  ca 2600:- för denna(www.blocket.se)

Räcker från 9-25kg och upp till 6 år, så man får ju mkt för pengarna. Men detta tåls att fundera på tills den 25e.
Sitter nu och kollar på idol efter en trotsig och rolig kväll med en tjej som flörtar in sig hos mamma så fort hon vet att hon gjort fel. haha så söt <3

Hoppas ni får en fin kväll.


Underkänd

 2011-10-07    15:24:01   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Blev underkänd på examinationsuppgift 1 men sitter nu och rättar den och går igenom den noga för att sedan skicka in den på nytt i morgon eller redan ikväll så man blir av med den.
Lite roligt för ju längre in ja kommer i texten så ser jag att gör samma fel om och om igen, så sitter och skrattar för mig själv just nu. *Hahaha* "så" "ju" "Väl" får man inte skriva med i en vetenskaplig text hahaha.

Men men man lär sig av sina misstag.
Lite annat roligt, var att jag fick ett mail av läraren och i en mening stod de: Föreläsningen innehållande... Lite komiskt att hon skriver så när ja nu rätta min examinationsuppgift ;) hahaha.


Men ska bara ändra småfel och lägga till datum för när referensern besöktes och lite mer så hoppas på att bli klar ikväll eller i morrn, vill ju se idol ikväll.
Ska nu i alla fall lägga undan böckerna och gåiväg för att hämta lillan på förskolan.
Blev hemma idag p.g.a sjukdom, men känner mig bättre och har idag pysslat om mig själv med färgning av hår och sovit. Nu är jag brunett igen, mockabrun blev de.


Hoppas ni får en fin kväll för vi ska mysa här hemma. 

Mariah shoppar

 2011-10-07    13:30:20   Skrivet av:Mariah & CorneliaShoppade hem dessa idag från H&M. Jackan för endast 149:- och mössan för 79:50:- samt 10% på köpet.
Äntligen får jag jackan som jag så länge velat ha till lillan.


<3

 2011-10-06    19:22:02   Skrivet av:Mariah & Cornelia


Lyssna på texten....

Glad!

 2011-10-06    16:06:56   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Jag fick G på min muntliga examinationsuppgift 2 och jag är så glad. Det kändes verkligen som det skulle gå åt skogen men fatta, jag klara det!!!
Det enda tydligen är att jag måste rätta till saker på examinationsuppgift 3, men den var inte med posten idag så får peppar peppar att den är med i morgon.

Sen är jag nästan klar med uppgifterna som jag låg efter med. Har gjort 2 uppgifter idag:
- Förskolans historiska framväxt
- Förskolan i ett ssmhällsperspektiv

Så nu har jag bara yrkesestetiska dilemman kvar att göra och det gör jag i morgon sen är jag i fatt.
Har även fått min fina almanacka också:

 
Framsida                     Baksida
,
Båda bilderna är klickbara.


Fick också filmerna jag köpt på posten idag. Skönheten och Odjuret och pocahontas, så blir nog att mysa med lillan när hon kommer hem idag. Regn och rusk med film =)

Sitter nu och fyller i tiderna i almanackan och ska om 30 min gå och hämta lilfisen på förskolan.
Hoppas ni andra haft en fin och bra dag.


Edit: Enligt nya vågen väger nu min prinsessa 15kg :O
Festival!

 2011-10-06    13:43:34   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Detta fick jag på skolmailen idag, skulle vara kul att gå men ligger lite för långt ner och mkt i skolan just nu så får hoppa de detta år så får vi se nästa år kanske =) Verkade roligt de som stod i mailet i alla fall: Bland annat:

Under kvällarna kommer flera biljetter till festivalen lottas ut och dessutom kommer det instrumentella indie/postrock-bandet Moonlit Sailor från Borås. Bandet har mest skaffat sig en publik utomlands men har även en skara trogna fans i Sverige. Det senaste året har de bland annat hunnit med en nästan tre veckor lång Kinaturné, en tiodagars Europaturné och dessutom har de spelat in sitt nya album Colors In Stereo. Nu är de tillbaka i Sverige och gör som det ser ut för tillfället i höst, tre exklusiva Sverigespelningar varav två äger rum i Kalmar och Växjö under Rookiefestivalens förfester.

Tider för förfesterna kommer släppas när datumen närmar sig.

Festivalen har under sommaren bokat ett flertal ytterligare akter däribland Newkid, Panda Da Panda, Ismen och Goodlooking Trash som alla kommer till Hultsfred den 28 oktober.


Rookiefestivalen förfestar i Växjö och Kalmar, 18 & 19 oktober!


Men men som sagt, man kan ju hoppas på att de kommer tbx nästa år =)

Gaaaaah!

 2011-10-04    22:58:00   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag hade gjort klart frågorna tills i morgon och så ska jag natta lillan.... Vad tror ni händer?! Jo, datorhelveten startar om sig och allt försvinner då jag inte han avsluta den SISTA meningen!! Idiothelvetesjävlapiss dator!
Så nu har jag suttit och gjort om allt och så var det bara att SPARA fort, jävligt FORT! haha*

Lillan känner ja inte igen längre. Hon har verkligen börjat slåss på allvar och det accepterar INTE mamma Mariah... Nejnejnej! Hon slår sig själv, mig eller på saker om hon blir arg, inte får som hon vill eller blir tillsagd för att hon gör saker hon inte får göra. Förstår inte vad som hänt. Detta är inte likt henne, hon har varit så tjurig, gnällig och putt de senaste dagarna. Trots på G igen eller är det barnen på förskolan som hon tar efter tro?
Vill ha tillbaka min glada, mysiga och snälla tjej som inte slåss, min tjej ska absolut inte använda sina händer till något sånt.

Var på BVC idag med hennes födelsemärken. Hoppas på att få komma till BKL snart så man slipper tänka på det mer. Ingen mer BVC förens hon är 3 år så nu slipper vi de på ett tag. Fick erbjudande om att komma och prata med sköterskan om det inte funkar att få lillan att sova i sin säng som ja ska testa i helgen  tänkte jag. För hon sparkas och det är med kraft som hon sparkar också, så det slutar med att ja lägger mig på golvet i stället.

Ne nu blir det sängen. KL ringer 5 i morgon, sjukhuset kl 9 ;) *ler*Morrn morrn!

 2011-10-04    08:01:59   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Vi försov oss idag, hatar snozknappen ;) Men vi han till frukosten i alla fall =)
Nu ligger jag i sängen och tänkte sova 1 timma till innan jag sätter fart med psykologin, nu kommer jag veta hur ni tänker ;) *ler*

Idag blir det som sagt plugg och sen vid 15 så ska vi till bvc. Sen får vi se vad som händer, om vi tar en runda runt sjön eller om vi är inne och myser då vädret inte alls är på vår sida idag ^^,
Har ju nu askungen 2 som vi kan kolla på eller tom och jerry ;)  hahaha!


Glömde berätta en sak som hände i helgen.
Vi var på Maxi ica och handlade, och ja köpte en blå enegridryck.
Trodde jag ja! Kommer fram till kassan och kärringen frågar:
- Har du legetimation?
Jag:
- Nae det ligger hemma
Kärringen:
- Ja för jag måste ha de
Mamma:
- Är det för drickan?
Kärringen:
Ja
Mamma:
- Men jag är hennes mamma, 890.........
Kärringen:
- Ja får VÄL lita på dig då
Jag:
Hoppas du skojar!

Diskriminering tamefan!!
Ringde min moster och frågade vad det är för åldersgräns..
15 svarar hon och skrattar...

Jävla kärring, ser ja inte äldre ut än 15 borde hon fan skaffa glasögon.....
Hahahaha!!


Nu... Nu!

 2011-10-02    22:58:44   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Jag har 5 min på mig att ändra examinationsuppgiften.... Är jätte nervös att detta kommer att gå åt skogen.
Uppgiften var inte den lättaste och eftersom ja inte heller varit med från början så var det lite svårare.
Men men jag kan inte göra mer än att vänta.... Vänta.... och VÄNTA!

I morgon ringer kl 5 så nu ska Mariah i säng och nosa min älskling i nacken...
Ny kursinfo i morgon sen en föreläsning till 12, skönt med kortdag i morgon.
Ledig tisdag då vi ska till BVC och sen på onsdag ska jag till Sjukhuset ;)

Men hoppas ni alla får en fin dag i morgon för nu tänker ja dyka ner i sängen och hoppas jag slipper drömma mardrömma om denna jävla uppgift.


GODNATT!23:02
Nu är det försent att ändra sig... Slussen är stängd ;)

Illa om man någon gång verkligen behöver springa på toa lr något och kl blir 1 min över..... BAJS då är det illa ;) *Hahahaha*

Helgen lider mot sitt slut

 2011-10-02    11:45:41   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Helgen har varit underbar och pengarna har rullat iväg, men vad gör de om hundra år?
Min fis är värd allt bra, hon är värd det bästa <3
Köpte vagnen som sagt och kläderna. Sen av mamma och pappa fick hon ett stort stort pussel som man lägger på golvet och det verkligen älskar hon =)
Nu sitter hon och myser framför tvn och snart ska vi äta lite mat då våra magar skriker efter mat!
Blir nog att ta en tur ute sen så lillan får sova en stund och jag får mig en promenad, skönt med magen =)

Just de, har fått ett glatt besked som jag ler åt, men de berättar ja inget om förren ivår när det är dags =) *ler*


Men men nu ska vi fixa mat och ta en runda ute.
Ha en fin dag.


Edit: Just de köpte vinterskor och 6 par vantar till lillan igår. Ett par fodrade regnvantar och 5 par fingervantar =)


Nöjd!

 2011-10-01    09:09:56   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag är så nöjd med den nya vagnen.. Den är skön att köra, lillan sitter högt upp, mycket bra kvalité och framför allt SNYGG!! Sen funderar jag på att köpa till liggdelen också så man har den till senare i framtiden när man ska ha ett syskon till lillan så kan man använda denna vagnen och sätta dit ståbrädan =)

Så är helnöjd med vagnen och den var billig!


Idag ska vi till Västervik och shoppa loss med mormor och morfar =)
Får se om vi hittar något skoj.
Fick ju kläderna till lillan igår, sjukt fina kläder och vissa är helt nya. Fick ett par jeans med som är helt nya och sjukt snygga var dom också. Tjejen hade även skickat med lite extra kläder och massa massa strumpor =)


Ne nu ropar duschen!


"Heartbreaker"