Ombyggnad!

 2011-11-30    14:48:45   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Bloggen är under ombyggnad och saker kan försvinna, inlägg försvinner och jag kan just nu inte se menyn... Men ska fixa detta under dagen och ikväll.


Edit: Vet inte vad som hänt med bloggen... Bakgrunden är borta och menyn har åkt ner nu, är det någon som ser allt som det ska vara?  Annars är jag nöjd med resultatet och nu får den vara som den är då mina ideér är slut just nu och tiden kommer att vara knappt.

Lillan sover sen 2 tim tillbax och jag har tagit mig en lång och skön dusch, mailat läraren och frågat om jag måste vara med på redovisningen på måndag eftersom jag inte ska vara med och redovisa, nu chillar jag framför tv,n med en film och är sjukt trött, vi har sovmorgon i morgon och min buss går inte förren 12:00, så det är nice!

Men som sagt, ska se om jag kan få ihop bloggen helt, men inte nu.

Mys och Plugg!

 2011-11-29    11:23:26   Skrivet av:Mariah & CorneliaMyser i min "One Piece" och skriver klart det sista på min hemtenta, snart ska jag iväg och
hämta skruttan på förskolan för att sedan gå vidare till vårdcentralen.
Denna dress är verkligen den bästa julklapp till mig själv, mm vad jag älskar den!


Edit: Jag är nu klar med hemtentan som ska vara inne kl 23 ikväll och den är även inskickad. Har även skrivit klart uppgiften till torsdagens föreläsning samt att den även är inskickad.
Mariah är en duktig tjej ^^,

Men jag kan säga de, jag hatar att skriva på ett akademiskt sätt. Man får absolut inte skriva onödig ord som inte har någon betydelse exempelvis: Så, Ju, Man (UTVECKLA!) och i en text tror du ALDRIG utan du ANSER eller HÄVDAR att det är på ett visst sätt. *Haha* Sen referenslistan ska skrivas i Bokstavsordning med elektroniska källor sist. Mm, mkt att tänka på!


Men nu ska ja springa iväg för att hämta mitt hjärta och sedan väntas ett besök på Vårdcentralen för hennes del.
Ikväll blir det PS och en svara på en blogglista som jag slängde ihop från massa olika listor från google i morse under frullen.

Tentaplugg!

 2011-11-28    16:02:41   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Har suttit med min hemtenta nu sedan kl 11 i morse och är nu uppe i 3 sidor och är nästan klar. Har 2 ½ böcker kvar att referera till samt en situation kvar från observationen förra veckan.
Ska fortsätta strax men ville ta en lite paus från allt pluggande.

Ringde VC i morse och bad om en tid till lillan för hennes hosta eftersom det som hon fick tidigare inte hjälpte.
Dom hade dock ingen tid idag som jag hoppats på eftersom jag har skola i morgon. Fick tid i morgon och får därför hoppa plugget, jag som suttit och skrivit av hela åhörarkopian till morgondagens föreläsning på 44 sidor... Mariah duktig, men nej då det ska alltid gå åt andra hållet när jag väl försöker ;) 
Så får se vad läkarna säker på VC i morgon, ska även ta upp min knöl med dom och hoppas på att dom är bättre än det rikspuckot som jag fick sist som bara pratar om allt annat skit runt om som absolut inte har med saken att göra som jag sökte för!

Ska strax hämta lillan från förskolan men ska först avsluta stycket som jag påbörjat så får jag fortsätta ikväll eller i morgonbitti innan vi ska till VC. Ikväll blir det mys och bus med lillan, samt eventuellt fixa lite med bloggen då jag fått en ny idé in my head! ;)  haha* Nu börjar det bli kul att leka i PS eftersom jag är så jävla bra på det ;)
Så vi får se vad som sker. . . 

Men hoppas ni haft en fin dag för det har jag, dock med massa plugg, men det börjar gå bra nu =) .... Du förgyller mina dagar med dina fina sms ^^,  Gått och blivit beroende av de små bollarna som smakar jul.... Ja just de, clementiner heter det! *haha*Måndag, och första advent har passerat

 2011-11-28    09:01:11   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Här kommer en lite längre uppdatering då jag inte haft tid eller lust i helgen med en.
Förra veckan kom mor min hit på onsdagen för att sedan vara barnvakt på torsdagen då vår grupp skulle ner till Linnéuniversitetet i Kalmar och ha en heldag där nere med bild och drama som var skitskoj!(Bilden är klickbar) Vi delades in i gruppen och blandases med Vimmerby som också var med. Detta fick min lilla grupp ihop utan att "kommunicera" med varandra med ord, i stället använde vi oss av att rita, händer och toner och vi fick ihop ett lyckat resultat. Kulorna som sitter under den röda hatten är INTE tuttar ;) det är ögon hahaha!

Påtal om annat, jag är så stolt över mig själv !  På lunchen åt hela gruppen Thaimat medans jag höll mig till min frukt under hela dagen eftersom ett läkarbesök väntas på torsdag =)

Ne men nu åter till det som passerat. Torsdagen var riktigt skoj och fredagen var väl inte lika rolig med seminairum i skolan, men sen tog vi långhelg då lillan och jag följde med mor hem till åtvidaberg och där har vi tillbringat hela helgen med mamma och pappa.
På lördagen åkte vi ner till skärgården för att titta till båten och sen plockade vi upp julsakerna på kvällen.
Lillan har sovit riktigt bra i helgen, dock den där jävla hostan som kommit tillbax gör att man ligger vaken och att hon inte kan slappna av lika bra under sin sömn.

Vi kom hem igår (fångad av en stormvind....) gud vad det blåste igår, ovädret blev värre jumer vi närmade oss Ankarsrum och vi blev strömlösa i ca 5-10 minuter. Men blåste gjorde det nog hela natten, jag deckade dock med lillan igår när jag nattade henne och vaknade vid 23 tiden. Zzz men somnade sedan om igen i ca 2 timmar tills hennes hosta började igen. Hjärtat mitt då!
Men nu är hon pigg och glad och är på förskolan, jag själv ska sätta fart med hemtentan som ska vara inne 23 i morgon kväll. Många hemtentor på kort tid, men trivs nästan mer med det sättet än att skriva salstentor.
Läste på Aftonbladet om Stormen, vilka skador den ställt till med och vart är världen påväg egentigen?

Men nu måste jag sätta fart med tentan så jag kommer framåt med den.
Hoppas ni får en fin och solig dag, för idag lyser solen här i A-rum =)(Klicka på bilden och se om ni ser någon skillnad ;) *asg* )

Hjärtat fick 2 nya snuttefilltar i fredags och en är likadan som hon haft sen hon var lliten och man ser en STOR skillnad ;) *haha*

Ziperall

 2011-11-23    12:54:28   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Julklappar

 2011-11-22    22:52:46   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Här är lite av lillans julklappar som är klara =) Saknas 1-2 st, så får vi se om de blir mer =)
ca 1 mån kvar till jul, men vart fan är snön? Inte precis så att man har julkänsla.
Det skulle absolut inte göra ett dugg om det kom ca 1 m snö lr nått ;)Plugghäst, javisst !

 2011-11-22    13:12:07   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag sitter och pluggar skiten och skriver så fingrarna ryker!
Fick tillbax Hemtenta 3 igen och läraren tog sig tydligen friheten att ta bort en del av texten, lr en del..... 5 sidor kvar av mina 7 så hon tog bort 2 sidor med text.. Morr !
Men är snart klar och sen ska jag hämta hem min älskling som var så mysig i natt, har tydligen krypit upp hos mig och lagt sig i min famn <3

Var på VC i morse och har tydligen stoppat i mig B12 tabletter fast jag inte ens har B12, känns ju liksom skitbra! Jävla skit sjukvård där uppåt i landet! Så jag ska sluta äta mina tabletter så ska vi kolla upp det igen om 6 månader. Och åter till halsen som jag var där för, har åkt på en riktig förkyldning och om knölen vid örat inte försvunnit till den 14 dec då läkaren ska ringa mig så ska jag få gå på ultraljud inne på sjukan.

Sen drog jag hem och la mig i soffan för att glo på VBÅ för att sedan inta pluggandet, Woho!
Nu sitter jag har och har suttit sen kl 11:10 om jag ska vara prick!
Har en del kvar men ska hinna klart idag så det är bäst att jag sätter fart, för ikväll blir det ensam mamma söker och i morgon får lillan gå tidigare till förskolan eftersom jag har en hemtenta till som ska in den 29/11 samt en individuell text som ska in nu på torsdag och eftersom jag ska till Kalmar på torsdag så måste den in i morgon!

Hoppas eran dag har och kommer att bli mycket lugnare så hörs vi kanske senare.
Edit: Nu är jag äntligen klar, ca 3 tim senare. Fick den dock på mailen igår men palla en måndag liksom ;)  och sen har jag till den 2 dec på mig men ville bli av med det så hon kan föra in ett betyg på den kursen så jag kan koncentrera mig på det andra och det som sker nu.

Men nu blir det käk för att fylla på mer energi för lite mer plugg från gårdagens fältstudier.


Cornelias nya bilbarnstol

 2011-11-21    19:45:49   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Britax Multi-Tech II är nummer ett inom den nya generationens kombistol. Färg Emilia - Special edition! Säljs endast i begränsad upplaga. Den kan användas både bakåt-och framåtvänd och ger den längsta användningstiden för ditt barn, till cirka 8 år. Detta är en flexibel stol som växer med barnet och även används som stolsförhöjning med ryggstöd.

- 5-punktsbälte med enkel justering.
- Komfortabelt huvudstöd med extra skydd.
- Sidokrocksskydd.
- Integrerat stödben och bälteslås.
- Enkel att installera överallt i bilen.
- Förankringsremmar och låsarmar för bältet.

Godkänd enl. ECE R44/04.
9-25 kg.
Färg: Emilia (Svart/Lila).Denna stol har Cornelia fått nu, helt ny och jävligt snygg om ni frågar mig. En prisvärd stol.
Den andra kommer att kastas så bilbarnstolar är en färskvara.Modellen hittas på bland annat babyproffsen, men färgen kan ja inte lova eftersom den enbart säljs i begränsad upplaga.Söndag

 2011-11-20    09:45:57   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Igår var det en städardag och jag möblerade även om samt skruvade upp lillans nya säng, nöjd me resultatet!
På kvällen sen kom grannen och dunkade på fönstret och undrade om jag ville komma in och spela kort, så min plan med tacomys och ljus flög iväg och jag gick in dit i stället.
Det spelades plump och chikago samt dracks lite, det var trevligt. Men trött blir man när man kopplar av när man är barnfri.
Jag vann hela skiten på chikago när jag fick färgstege, woho!

Kom in till mig runt halv 12 tror jag klockan var och deckade som en stock.
Men denna jävla hosta, kräktes i morse p.g.a allt ja hostar upp, så på tisdag får dom skriva ut något mot hostan kan ja lova!

Men nu måste ja sätta fart, om ca 2 timmar är min sessa hemma och då blir det mys och kanske en tripp till julmarknaden.

hade fint och hoppas ni haft en toppen helg!


Naglar!

 2011-11-19    10:43:07   Skrivet av:Mariah & Cornelia


Här har ni stil på naglar!

Therese är en jätte duktig tjej när det gäller naglar och allt vad det innebär.
Jag följer hennes blogg dagligen och skulle själv vilja göra mina naglar hos henne, får se vad man får i julklapp.
Men bilden ovan är från hennes blogg (och JA jag har tillåtelse för henne att ha bilden uppe då jag FÅRGA henne om LOV innan) bara jag länka till hennes blogg vilket jag gör. Men hon gör sjukt snygga naglar och är riktigt duktig. Hon tog studenten i sommras och jobbar nu i en salong i Linköping.
Rekomenderar verkligen att ni går in på hennes blogg och kikar vad hon har att erbjuda. 
För här har ni stil på naglar !


 

God morgon !

 2011-11-19    09:47:30   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Blev lite sent igår eftersom jag inte kunde slita mig från bloggen och photoshop som var så roligt =)
Men vad tycks om resultatet, blev den bra eller ska jag ha den jag hade innen?
Jag personligen blev jätte nöjd, men skulle vara roligare att höra era åsikter också ^^,

Idag blev man väckt av telefonen redan vid halv 10, var pappa som ringde och frågade om bilbarnstol då Cornelia tydligen är för lång för att sitta framåtvänd. Så jag har legat och kollat på Blocket om jag kan hitta någon annan, och även pappa. Men dom ska in till Norrköping idag och då skulle dom gå in på babyproffsen för att höra med dom, för krockar man när Cornelia sitter som hon gör krossas hennes ben för att hon är för lång och det vill jag ju inte.

Vad sker idag då, jo eftersom jag känner mig lite smått bättre då febern är borta men halsen värker än så blir det att städa och skruva ihop lillans nya säng och bära ut den gamla i förådet. Sen i Em/kväll blir det plugg och eventuellt photoshop ;)

På tal om annat, jag vill ha snöööö nu vill jag lova. Vart fan är världen påväg lr?! Kan inte vintern bli som förra året? Skulle inte göra mig ett dugg, snön är härlig och det finns kläder till alla väder :D
Så, GE HIT SNÖN NU FÖR FAN ;)


Nej, nu måste jag upp från sängen.
Men vi ses senare med bilder på den nya sängen.


Världens finaste tjej ♥

 2011-11-19    09:28:44   Skrivet av:Mariah & Cornelia


Man är en glad skit hos mommo och moffa.
(Foto: Pappa)


Bloglovin

 2011-11-19    02:21:15   Skrivet av:Mariah & Cornelia
 Följ min blogg med Bloglovin


Funderingar !

 2011-11-17    09:33:54   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag funderar på att sätta mig ikväll och fixa om designen, ändra färger, header, bakgrund, namnteckning m.m.
Är ju sjuk och skulle vara skönt med en lugn kväll så man förhoppningsvis är feberfri i morgon när vi ska till Kalmar, är febern inte borta blir jag dock hemma men peppar peppar för att den försvinner!


Men om ni vill får ni gärna ge mig tips på 3 olika färger som passar ihop.Lördagsmys !

 2011-11-12    21:52:00   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Haft en underbar kväll med lillan med mycket skratt men även trots. Men hon vet nu när hon gör fel för hon kommer efter: Mamma, komma och så vill hon komma upp. Min fis då <3
Vi gick bort till konsum förut och handlade lördagsmys: festis, choklad och pepparkakor och lillan har ätit en hel del så slutade med att jag fick gömma pepparkakorna, jag tog bara llite choklad då jag måste tänka mig för nu innan den 1a december. Just de, vi invigde lillans overall idag, lite stor men vad söt hon blev i den och snygg den var på. Tackar Mommo och Moffa för den, blir att handla overaller i Ullared nästa sommar vill jag lova för gud vad bra dom är och bra pris !

Men vi tittade på skönheten och odjuret för 111e gången idag tror jag och busat runt massor. Vi satte oss även för att måla lite och jag fick som alltid en fin teckning, vad har jag nu? tjugoelva stycken tror ja ;) *haha*
Dagens roliga var när jag satt på toan så kommer lillan in och börjar dansa/sjunga och hoppa runt och jag filmade det så klart utan hennes medvetande, filmen ligger uppe på facebook mina vänner som finns där. Men det roliga var minen när hon förstod att jag filmade, som Mette sa: Oslagbar ! hahah Min finaste sessa ever som mamma älskar mer än något annat! Utan dig skulle mitt liv vara svart ! <3<3<3

Vi missade dock vår blöjfria timme idag med potträning, men får ta igen det i morgon.
Hon är så stor nu min lilla flicka och jag som mamma är så stolt över henne vill jag lova.

Men nu sover min skrutt efter en mysig och busig kväll. Själv sitter jag här och gör absolut ingenting.
Kollar Nt.se och aftonbladet lite, funderar faktiskt på att slänga mig i bingen jag med eller slänga på mig min Ziperall och somna i soffan till en film. Hmmm vad lockar mest? BÅDA! haha.

Vi får se, ska i alla fall stänga av tvättmaskinen först.
Hoppas ni alla andra som snokar runt har en fin kväll ;)


Hiss / Diss

 2011-11-12    14:41:07   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Idag kör jag Hiss & Diss på Disneyfilmer

1: Skönheten & Odjuret
2: Trassel
3: Björnbröder
4: Peter Pan
5: Askungen
6: Den lilla sjöjungfrun1: Aladdin
2: Mulan
3: Nalle Puh
4: Herkules
5: Lilla kycklingen
6: Dumbo
Lördagsmorgon !

 2011-11-12    12:44:43   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag har skaffat Dayviews, inte för att ja tycker om skiten utan för att ha någon stanns att ha bilderna ifall man skulle råka ta bort något på datorn.

Så nu ligger länken även uppe på bloggen.
Lillan sitter och ritar här bredvid mig, men om hon ritar på pappret kan vi diskutera. Hjälper inte med att säga att hon åker ifrån bordet utan penna och papper om hon inte sköter sig, hon skäller i stället på mig och fortsätter *Morr*
Fortsätter hon med detta humör idag så lär jag väl vara helt slut ikväll.... Hatar trots just nu vill jag lova!
Idag blir det en lugn dag, kallt och dimmigt ute så får se vad vi hittar på, pyssla inne antar jag med tvätt och disk.. Yeah älskar dessa MÅSTEN!
Hoppas ni får en fin dag i alla fall.

The true love

 2011-11-12    10:12:53   Skrivet av:Mariah & Cornelia


Foto taget av: Mariah SjöbergBebissug

 2011-11-12    09:54:59   Skrivet av:Mariah & CorneliaBlir man inte sjukt bebissugen när man ser dessa små söta saker eller?
Jag har kommit in i en period där man bara längtar efter ett litet syskon till Cornelia.
En liten Mio eller Varför inte en liten Wera? Lukta bebis... Hahaha!

Men kläderna ovan är sjukt söta i alla fall... Till både kille och tjej.


Hiss / Diss

 2011-11-11    22:58:49   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Idag kör jag Hiss / Diss på namn på barn.
Flickor
1:
Agnes
2: Wera
3: Bianca
4: Cassandra
5: Novalie
6: Vilja

Pojkar
1:
Benjamin
2: Eliot
3: Hannes
4: Hugo
5: James
6: Mio
Flickor
1:
Rut
2: Sol
3: Polly
4: Olga
5: Noor
6: Inga

Pojkar
1:
Abbe
2: Bastian
3: Begnt
4: Dag
5: Edgar
6: GertUppdrag på bloggen !

 2011-11-11    13:48:29   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag kommer att varje dag eller varannan dag köra Hiss lr Diss på bloggen!
Där kommer jag att Dissa och Hissa olika föremål, människor, program eller vad det nu är.
Ska nu ikväll sätta mig med PS för att komma fram till två snygga ikoner till detta ocj börjar redan ikväll.

Vad tycks om denna ide?!Yeah ! Nu är den MIN !

 2011-11-11    13:34:04   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Mysdressen på och pluggandet kan starta igen !

Snyggaste dressen och lätt den snyggaste färgen, + att den är sjukt mysig, tjock och BÄST!
Den har även en mörkrosa färg i luvan, och hur snyggt är det inte med ROSA ? ;) *ler*
Jag kommer att bo i denna nu vill jag lova *Ha Ha Ha*Fredagsmys !

 2011-11-11    12:49:10   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Lämnade lillan på förskolan vid 7 i morse för att gå hem och plugga klart hemtentan, men deckade i soffan efter att grannens katt hållt mig vaken till ca 12 i natt. Vaknade strax efter 10 och for upp ur soffan och har sedan dess suttit och pluggat på denna jävla tenta som SKA in idag har jag bestämt !
Har nu rättat allt som läraren påpekat men ska även läsa igenom hela texten igen för att se om det finns något mer jag kan ändra på eller omformulera...

Mariah, du får INTE tycka i en vetenskaplig text...
Såhär börjar inte en mening...
Källa, årtal och sida före och efter varje citat...
Varför så många mellanslag? ÄNDRA DETTA! (kan påpeka att jag slår inte extra mellanslag mellan orden)
En rörig mening, omformulera...

Detta vetenskapliga skrivande kan göra mig tokig, men jag börjar vänja mig och snart börjar väl jag skriva så på bloggen också... Eller varöfr inte göra det bara för att göra er tokiga? ;) *hahaha*

Nej nu måste jag plugga klart då lillan ska hem kl 15 och jag är inte klar än samt att jag vill ta en dusch innan!Nyp i stjärten!


påpekningar !

 2011-11-11    07:28:05   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det 11.11.11 ;)

Lite ändring!

 2011-11-10    11:42:58   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Gjort lite ändring i bloggen i menyn på sidan med statusen och jag är sjukt nöjd! :)


nu blir det frulle och lite plugg.

Samma som på FB

 2011-11-09    13:26:50   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Frågat samma sak på FB men skadar inte av att få för många svar.
Så kom igen nu, mkt svar tack !Hur går man ner fort i vikt?!!

Ska gå ner 2-3 kg fram till den 1/12 !KOM IGEN KOMMENTERA NU TACK!Tisdag

 2011-11-08    16:07:23   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Veckan rullar på och idag fick lillan vara hemma med mig som ändå bara skulle vara hemma + att natten inte var den bästa. Men var skönt med en dag utan plugg, men imorgon åker hon till förskolan 9-16:30 så jag kan plugga klart omtentan som ska vara inne den 13 november.


Påtal om annat, när jag tvättar så luktar det fan mögel inne i badrummet och ringde hyresvärden, mm ja men vi antecknar de så får vi komma och kolla.... Ingen har kommit och mögel är ju inget att leka med heller och speciellt inte när man har barn som bor här.
Och kommer dom så är det säkert den där dryga Martin som grannarna säger, men är han dryg så ska han få veta vart han står kan jag lova, hatar dryga människor vad allt de innebär !

Men nu ska vi städa klart här hemma som vi håller på med, Cornelia hjälper mamma......Med att plocka fram ;)

Men hörs kanske senare.


Dag 18 – Något jag aldrig kommer glömma

 2011-11-08    12:16:42   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Kommer aldrig att glömma när min älskade dotter sa Mamma för första gången.

Maammmaam Så söt!

Nu säger hon Hej mamma också, gounge!


Hahaha, skitunge

 2011-11-08    04:05:55   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Ja nu undrar ni säkert. vad gör hon uppe nu?
Jo det är såhär va, jag har en dotter som nu blivit förkyld med hosta och haft en riktig hosta nu fram till 3 och inte alls sovit bra.

Men klockan 3 bestämde hos dig för att det var morgon och dags att gå upp, så vad gör man? Nu sitter vi i sängen och hon leker med vatten på mig från sin vattenflaska och häller vatten på sina näsdukar *hahaha*
Kan inte göra annat än att säga skitunge, en busig sådan.

Men ska nog försöka få henne att sova en stund till så får vi se om vi lyckas.

Hoppas ni andra sover gott ;)

Måndag

 2011-11-07    17:46:25   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Ingen riktig uppdatering på länge, i know! Men har hemtenta tills ikväll 23:55 och jag är nästan klar med den. Ska bara rätta den och lägga till en referens till en artikel sen ska den vara färdig =)
Har 2 lediga dagar denna vecka, men blir dock inte ledig då jag måste rätt min examinationsuppgift 3 och det lär nog ta ett bra tag. Men vi får sovmorgon till 9 då jag gärna vill ha sällskap vid frukosten innan lillan får gå till dagis.

Nu sitter lillan och målar så passar på med en lite enkel uppdatering.

Har idag pluggat i näst intill hela dagen men innan jag pluggade blev det våra bästa år samt beställa en Ziperall som jag kommer att mysa sönder i. Sen har jag pillat på examinationsuppgiften. 
Skulle behöva tvätta men det kan ja ju göra i morgon samt dra av ett varv med dammsugaren.

Helgen har bara varit lugn, chillat och tagit dagarna som dom kommit då lillen inte heller varit på top10 humör om jag säger så. Men idag är det en stor skillnad och hon är glad.

Finns väl inte så mkt och säga just nu då pluggandet tagit mkt tid samt att lillan varit på trotisgt humör så har liksom inte gjort så jätte mkt. Busat runt hemma, städat undan, sovit middag hahah!

Men ringde förresten VC idag angående proverna och allt ser bra ut. Järn, B12, Röda/vita blodkopppar, ämnesomsättningen, lever, salt, socker bla bla vad fan hon nu räknade upp men allt var bra men ska dit den 22 november då halsen inte är helt 100 än. Ska även ringa BVC i morgon då personalen på förskolan misstänker laktos, men jag är osäker på de faktiskt. Hon har ätit risifrutti i helgen och yoggi samt fått mjölk till maten och avföringen har varit som den ska. Men idag hade hon fått mjök till maten som dom tydligen försökt undvika och hon har bajast 4 ggr och det har varit löst. Så får väl ta ett samtal dit i morgon då så får dom testa henne *Peppar Papper*


Nej nu ska jag måla med min skrutt och sen fixa kvällmat innan hon ska krypa ner i sängen...


En grymt bra låt !

 2011-11-07    17:34:41   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Cornelia går igång på detta !

 2011-11-07    17:21:34   Skrivet av:Mariah & CorneliaCornelia går igång på detta klipp från youtube och pratar massor med datorn när jag sätter på detta klipp.
Jag får ont i magen varje gång av allt skratt.

Spelade in nyss och den videon ligger på facebook för er som har mig som vän där.


Ziperall

 2011-11-07    11:29:21   Skrivet av:Mariah & Cornelia
 

    Om ZiperallVad är en Ziperall?
En Ziperall är en mysdress gjord i hög bomullskvalité, med lite polyester i så den blir extra slitstark.


Vilket tillfälle passar bäst för en Ziperall?
Alla tillfällen! När man läser sina favoritbloggar, eller när det är dags för fredagsmys, kanske för att rulla runt i gräset på festivalen… Du själv bestämmer ditt bästa tillfälle!


Vad betyder det när någon ziperallar?
Att ziperalla är att dra upp dragkedjan högst upp över ansiktet. Perfekt vid pinsamma tillfällen eller när någon tjatar.


Vilket humör passar en Ziperall?
Allt från asförbannad till asglad – rymligheten gör att man kan lika gärna gå loss på boxningssäcken som hjula runt i vardagsrummet.

Vad äter man i en Ziperall? Vad som helst. Men råkar du spilla något på Ziperallen, tvättas den i 40 grader. Torktumla den inte.


Vad spelar man i en Ziperall?
TV-spel, datorspel, app-spel. Schack. Svår. Dum. Smart.


Vad gör jag om jag har tagit en massa bilder på mig själv i min Ziperall?
Då skickar du dom till oss förstås!


Vad händer när man tar av sig sin Ziperall?
Det kommer du inte vilja göra.


Taget från ziperall.seNu är det bara att vänta på min goding som kommer om 3-6 dagar ;)
Nu har både lillan och jag en varsin rosa, fast hennes är rutig och min är helrosa.


Min julklapp till mig själv för att jag är så duktig ;)


Dag 17 – Mitt favoritminne

 2011-11-07    09:48:42   Skrivet av:Mariah & CorneliaDet var helt klart när min lilla älskling kom till världen.
Den dagen glömmer jag aldrig, jag var så lycklig!

♥ Kärlek ♥Dag 16 – Någonting jag vill tillbaka till

 2011-11-06    11:14:28   Skrivet av:Mariah & Cornelia
SÄLEN!Bilder tagna från www.google.se

Men vadå underbart att få känna skidan glida på snön i en hög fart och bara njuta!
Mmmm, underbart!


mums!

 2011-11-05    22:14:50   Skrivet av:Mariah & Cornelia
NU ligger det 30 nybakta bullar på spisen! MUMS!bild från google.se

Cornelias första månader

 2011-11-05    10:15:52   Skrivet av:Mariah & Cornelia


Mammas lilla prinsessa har blivit så stor nu <3


Dag 14 – En bild från denna sommar och förra sommaren

 2011-11-05    08:31:23   Skrivet av:Mariah & Corneliasommaren 2010Sommaren 2011


kärlek till musik!

 2011-11-04    21:07:13   Skrivet av:Mariah & Cornelia

En låt som man aldrig kan sluta lyssna på!


Dag 13 – Den här veckan

 2011-11-04    20:49:05   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Måndag: Lämna lillan på förskolan kl 7 sen gruppaarbete hos Pauline.
Tisdag: Seminarium om observationerna vi gjort samt planera en pedagogisk aktivitet sen umgås med lillan på eftermiddagen.
Onsdag: Grupparbete i skolan med Josse och Elin då vi planerade vår aktivitet "Vad finns i påsen?" Sen mys med lillan på kvällen.
Torsdag: Ledig så lämnade lillan på förskolan kl 7 för att gå hem och fixa hemtentan, hämta lillan för att sen gå och handla.
Fredag: Skolan för att redovisa vår aktivitet som gick skitbra och sen hämta lillan som idag vaknat på fel sida.

Bara kortfattat vad jag gjort, har myst massor med lillan men även pluggat massor. Lillan har fått gå långa dagar på förskolan stackaren, men nästa vecka blir det en lite lugnare dag för skruttan <3. I helgen får vi se vad som händer =) Jag ska i alla fall sova middag med lillan båda dagarna då jag är sjuk trött just nu sen plugga då hemtentan ska in på måndagkväll 23:55.

Men hoppas ni andra haft en bra vecka, Jag har haft en underbar vecka med min dotter, plugg men även massa trots. Men jag älskar min sessa ändå!Usch !

 2011-11-04    19:57:34   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Hittade en hemsida på internet, läs själva... Usch !


http://www.zoieli.se/vendela/
Min enda riktiga kärlek ! ♥

 2011-11-04    15:00:44   Skrivet av:Mariah & CorneliaDet här är det Enda som har varit kärlek för mig och kommer att förbli min kärlek. Älskar mitt hjärta
mer än något annat. Ingen mamma kan vara lyckligare än jag, har en så fin och underbar dotter som lyser
upp min vardag.

Mammas finaste prinsessa !


Byta namn!

 2011-11-03    13:18:38   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Jag vill byta namn på bloggen eller adress om man säger så men vill få med alla inlägg samt bilder och design. Är det någon som vet hur man går till väga med detta?


Dag 12 – När jag var utomlands

 2011-11-03    11:42:03   Skrivet av:Mariah & Cornelia
Eftersom jag inte varit utomlands så får de bli när vi var i Sälen 1 vecka med mamma, pappa, bror, moster, morbror och kusinerna =)
Jag älskar verkligen skidor och ska försöka ta oss upp när lillan är 3-5 år och se om man kan få på henne skidor =) Finns ju sele till småbarnen lr så har man dom mellan benen =)

Åååh jag vill åka skidor !
Backen som jag försökte mig på när jag åkte själv en dag.Pjäxorna vi kollade på till mig då jag hade sökt in till skidutbildningen i orsa. Denna har värme i pjäxan.Underbart säger jag bara. Detta är livet vill jag lova. Vill ta med lillan hit.Stugan vi bodde i.Sittliften där man kan sitta 8 st i och som går upp till toppen.Underbara backe <3En till underbar backe i tandådalen1: Jag påväg upp till toppen med knappliften
2: Underbara backar, underbara dag
3: pose i backenSuck !

 2011-11-02    21:13:34   Skrivet av:Mariah & Cornelia
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13873724.ab
Seriöst.... denna jävla människa borde bli av med jobbet och åtalas för vålande till pojkens död.
Man lämnar inte barn på gården utan uppsickt!
Fattar väl för fan varje människa som har något där uppe?!!
Vi som föräldrar ska kunna lita på förskollärarna, men frågan är.. Kan vi det egentligen?!
Barnen är vår framtid, är det inte värt att vara mån om dom och är dom inte värda att ha mer säkerhet än vad dom har?!

Suck !


Dag 11 – En sak jag gör dagligen

 2011-11-02    20:26:11   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Umgås med min finaste dotter <3

Mariah shoppar

 2011-11-02    20:03:16   Skrivet av:Mariah & CorneliaGjorde värsta kapet idag på Lindex.
Halva reapriset på massor med varor.

Vinterjacka med tjock päls på luvan. Ordpris: 400:- Nu: 86:-
Mjukisbyxor: Ordpris: 130:- Nu: 35:-
Söta trosor: Ord: 59:- Nu: 15:-


Min prinsessa är värd det bästa <3


Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

 2011-11-01    21:12:52   Skrivet av:Mariah & Cornelia

Glömde ta kort utan ytterkläder men hade jeans, svart/grå randig tröja och underkläder samt strumpor.
Men här är de nya ytterkläderna som jag är nöjd med!